27.11.2020. Skupština opštine Batočina održala je danas treće po redu zasedanje. Zasedanje je obeležilo usvajanje Odluke o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora između opštine Batočina i JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Kragujevca, kao i razrešenja i imenovanja. Skupština je dala ovlašćenje predsedniku opštine Zdravku Mladenoviću da, u ime opštine Batočina, sa kragujevačkim vodovodom potpiše novi ugovor i time stavi van snage prethodni koji je bio ekonomski veoma nepovoljan za opštinu Batočina, a samim tim i za građane opštine Batočina.
Opština Batočina, kao poverilac komunalne delatnosti  je ušla u pregovore zaključenja novog ugovora sa Javnim komunalnim preduzećem "Vodovod i kanalizacija" Kragujevac, kao vršiocem komunalne delatnosti, radi stvaranja povoljnijih uslova u ostvarivanju prava i izvršavanju obaveza koji proizilaze iz važećeg ugovora u poslovima snabdevanja vodom za piće i distribucije vode na teritoriji opštine Batočina, kao i odvođenja otpadnih voda sa teritorije opštine Batočina.

“Odredbama starog ugovora Opština Batočina je u prethognom periodu samo po osnovu kamate platila iznos od 20 miliona dinara. Novim ugovorom je otpisana kamata, plaćaće se samo glavnica u iznosu od 47 miliona dinara i time se praktično dug prema vodovodu smanjuje na jednu trećinu duga koji smo imali. Ugovor će biti na 10 godina i njime će godišnji izdatak opštine prema vodovodu biti smanjen sa 15 na 4,8 miliona dinara, što će u velikoj meri rasteretiti opštinski budžet”, naveo je Zdravko Mladenović, predsednik opštine Batočina u svom izlaganju, pozivajući odbornike da usvoje odluku.
Branislav Pavlović, diplomirani pravnik iz Batočine izabran je za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad za opštine Batočina, Rača i Lapovo, a nakon isteka manadata dosadašnjem vršiocu dužnosti te funkcije Srđanu Lepojeviću. Pavlović je izabran nakon prethodne saglasnosi nadležnog ministarstva i vršiće dužnost do imenovanja direktora po sprovedenom konkursu, a najduže do 12 meseci.
Narodna biblioteka “Vuk Karadžić” iz Batočine, takođe je dobila novog v.d. direktora i to Ivanu Gavrilović Miladinović, mastera filologa srbistu iz Brzana, koja na tu funkciju dolazi nakon isteka mandata dosadašnjoj v.d. direktorki Radmili Krstić.
Treba napomenuti da je skupština podržala i odluku o pristupanju postupku osnivanja zajedničkog pravobranilaštva sa opštinama Račom i Lapovom, kao i set odluka u vezi sa poslovanjem JP "Lepenica Batočina" iz Batočine, odnosno odbornici su dali saglasnost na izmenu programa poslovanja lokalnog komunalnog preduzeća i na srednjoročni i dugoročni plan poslovanja.